Ondernemingsplan laten maken op maat?

Of je nu een doorgewinterde ondernemer bent die de horizon wil verbreden, of een startende ondernemer met een veelbelovend idee, jouw onderneming vormt de sleutel tot de toekomst.

Ik begeleid je op deze reis naar succes. Dit bereik ik samen met mijn team door op maat gemaakte, overtuigende ondernemingsplannen te creëren die lezers overtuigen van jouw potentie en die van je bedrijf.

Jouw visie, ideeën, vakkennis en passie vormen de basis van het perfecte ondernemingsplan. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Ik help je graag!

Ondernemingsplan uitbesteden?

Je ondernemingsplan laten schrijven door iemand anders, is dat aan te raden? Ja! Wil je echt een vliegende start maken, dan is het slim om je bij te laten staan door een professional. Wij helpen je met het uitstippelen van een heldere strategie, wat zorgt voor rust in je hoofd.

Door het bepalen van de juiste strategie en koers breng je focus aan binnen je onderneming. Die focus is nodig om de eerste stappen richting succes te zetten.

Met onze uitgebreide kennis van marktontwikkelingen, wet- en regelgeving, en het financieringslandschap zijn we in staat om in nauwe samenwerking met jou een volledig gestructureerd ondernemingsplan te creëren. Deze ondernemingsplannen zijn niet alleen geschikt om direct investeerders en kredietverstrekkers aan te spreken, maar ook voor vergunningsaanvragen, subsidies, aanbestedingen en haalbaarheidsanalyses.

Bovendien dient het ondernemingsplan ook als leidraad gedurende jouw reis als startende ondernemer. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Waarom kiezen voor IJzersterke ondernemers?

Ondernemers geholpen
0 +
jaar ervaring
0 +
plannen geschreven
0 +
sterren review
0

Wat kost een ondernemingsplan laten maken?

Elk ondernemingsplan is uniek en op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften en doelen. Of je nu een start-up lanceert, een bestaand bedrijf uitbreidt of een nieuw project wilt financieren, een doordacht ondernemingsplan is essentieel voor succes. Maar het is begrijpelijk dat je wilt weten waar je aan toe bent qua kosten.

De kosten voor het opstellen van een volledig ondernemingsplan beginnen bij €1495,00. Dit omvat een grondige analyse van jouw bedrijfsidee, marktonderzoek, concurrentieanalyse, marketingstrategie, operationeel plan en financieel plan. Dit geeft je niet alleen een gedetailleerd overzicht van je bedrijfsdoelstellingen, maar ook van de financiële haalbaarheid van je onderneming.

Als je niet zo bedreven bent in cijfers of alleen behoefte hebt aan hulp bij het financiële aspect van je ondernemingsplan, bied ik ook de mogelijkheid om alleen het financieel plan te laten ontwikkelen. Dit omvat het opstellen van winst- en verliesrekeningen, balansen, cashflowprognoses en financiële ratio’s die cruciaal zijn voor het aantrekken van investeerders of het verkrijgen van financiering van banken.

Wil je meer inzicht in de kosten voor het opstellen van jouw specifieke ondernemingsplan? Neem gerust contact met mij op. Ik sta klaar om de verschillende opties toe te lichten en een oplossing te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en budget.

Wil je toch zelf aan de slag met een ondernemingsplan? Download dan mijn gratis checklist zodat je niets vergeet.

Waaruit bestaat een ondernemingsplan?

Wie ben jij als ondernemer? Wat zijn je kwaliteiten? Wat zijn je passies?
Wat zijn je ontwikkelpunten en hoe vang je deze op?

Wat is je businessidee? Wat zijn je visie en missie? Wat zijn je Unique selling points, oftwel hoe onderscheid jij je straks van de concurrentie?

Het marktonderzoek omvat een sectoranalyse met relevante regelgeving, identificeert de doelgroep voor effectieve marketing, brengt concurrenten in kaart en analyseert de sterke en zwakke punten van de onderneming via een SWOT-analyse.

Het marketingplan omlijnt de ontwikkeling van het productaanbod, prijsstelling, locatiekeuze, promotiestrategieën en de overweging voor personeel en bijbehorende kosten.

Welke investeringen (geld) heb je nodig om te kunnen starten? Hoe ga je je onderneming financieren? Met eigen middelen of een financier? Hoe ziet je maandelijkse omzet eruit? Wat zijn je kosten?

Zijn er nog vragen waar je mee zit? Bekijk hier de meest gestelde vragen

“Nee, het ondernemingsplan is niet alleen bedoeld voor financieringsaanvragen. Je kunt het ondernemingsplan ook gebruiken voor vergunningsaanvragen, subsidieaanvragen, selectieprocedures, aanbestedingen en zelfs verblijfsvergunningen. Daarnaast dient het plan als een waardevolle leidraad gedurende de hele ondernemersreis.”

Een financieel plan vormt de cijfermatige onderbouwing van je ondernemingsplan. Het laat aan eventuele investeerders en jezelf zien hoe de toekomst er naar alle waarschijnlijkheid cijfermatig uit komt te zien. Dit is ideaal om uit de startblokken te schieten als ondernemer. Iedere maand controleer je of je nog voldoet aan het financiële plan. En je kunt bijsturen wanneer je een negatieve trend ziet.

Het financieel bevat in ieder geval een:
* Investeringsbegroting
* Financieringsbegroting
* Openingsbalans
* Liquiditeitsprognose (op maandbasis)
* Exploitatiebegroting (op jaarbasis)

Al deze onderdelen samen, geven je een perfect vertrekpunt waarmee je kunt zien of je voortgang hebt geboekt. Zo kan je gemakkelijk over een jaar (of drie) de balans opmaken.

Jazeker, in je (toekomstige) onderneming zijn deze kosten volledig aftrekbaar van de winst en in de meeste gevallen kun je de btw volledig terugvragen van de fiscus

Het uitbesteden van het opstellen van een ondernemingsplan brengt veel voordelen met zich mee; 

  1. Expertise: Als je niet bekend bent met het schrijven van ondernemingsplannen of als je specifieke kennis en vaardigheden mist, is het inhuren van een professional met ervaring in zakelijk schrijven en strategie heel waardevol.

  2. Tijd en middelen: Het opstellen van een goed ondernemingsplan kan tijdrovend zijn. Als je beperkte tijd hebt of andere belangrijke taken hebt als ondernemer, kan het uitbesteden van deze taak je kostbare tijd vrijmaken.

  3. Objectiviteit: Een externe partij kan een frisse, objectieve blik werpen op je bedrijf en nieuwe inzichten bieden die je zelf mogelijk over het hoofd hebt gezien.

  4. Toegang tot netwerken en financiering: Wij hebben een groot netwerk van investeerders en financiële bronnen, wat je kansen op financiering kan vergroten.

  5. Kwaliteit: Een professioneel opgesteld ondernemingsplan is vaak van hogere kwaliteit en consistentie, wat belangrijk kan zijn bij het benaderen van investeerders, kredietverstrekkers of overheidsinstanties.

Het ondernemingsplan is niet verplicht, maar wordt sterk aanbevolen. Het is namelijk een leidraad voor je bedrijf.  Hoewel het niet verplicht is, eisen financiers vaak een ondernemingsplan omdat het hen overtuigt van de levensvatbaarheid van je bedrijf en je capaciteit om winst te maken.

Scroll to Top

Starten met jouw ondernemingsplan? Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wil jij een start maken met jouw onderneming, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag een gratis advies gesprek aan en wij gaan samen kijken wat jij precies nodig hebt om een perfect ondernemingsplan te schrijven! Ik neem binnen 24 uur contact met je op voor een gratis advies!

Open chat
Waarmee kan ik je helpen?
Waarmee kan ik je helpen?